Πρέπει να κάνω το σκύλο μου μπάνιο κάθε φορά που μπαίνει θάλασσα; | σκύλος , φροντίδα | petsonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΚΥΛΟΣ / ΦΡΟΝΤΙΔΑ
12:06
3/8

Πρέπει να κάνω το σκύλο μου μπάνιο κάθε φορά που μπαίνει θάλασσα;

Καλοκαιράκι και τα περισσότερα σκυλιά αγαπούν το νερό όπως κι εμείς. Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα αυτή την εποχή είναι εάν θα πρέπει να κάνουμε το σκυλί μας μπάνια κάθε φορά που γυρίζουμε από τη θάλασσα.

Μέχρι σήμερα, έχω ρωτήσει κτηνιάτρους και groomer, αλλά δεν έχω πάρει μία σαφή απάντηση. Οι απόψεις διίστανται. Από προσωπική εμπειρία θα έλεγα όχι, δεν χρειάζεται.

Φυσικά αυτό ισχύει για τον δικό μου σκύλο, φυλής Labrador. Στις διακοπές, μετά από κάθε μπανάκι στη θάλασσα, περιμένω να στεγνώσει και απλά την βουρτσίζω να φύγει η άμμος. Την τελευταία μέρα των διακοπών της ρίχνω ένα ξέβγασμα με νερό. Έτσι κι αλλιώς η Ziggy κάνει μπάνιο 2-3 φορές το χρόνο και ποτέ δεν είχα προβλήματα. Παραδείγματος χάρη, να μυρίζει.

Κάθε σκυλί είναι διαφορετικό και θα πρέπει να ρωτάτε την κτηνίατρο και τον εκτροφέα που - υποτίθεται - γνωρίζει τις ανάγκες της φυλής που εκτρέφει. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι καλό να κάνουμε συχνά τον σκύλο μας μπάνιο. 

Εάν οι απαντήσεις που θα πάρετε σας μπερδέψουν περισσότερο, μόλις γυρίσετε από τη θάλασσα, ένα ντουζάκι με καθαρό γλυκό νερό δεν θα τον βλάψει. 

Διαβάστε παρακάτω άρθρα που αφορούν τον σκύλο και τη θάλασσα:

  1. Προσοχή! Το θαλασσινό νερό μπορεί να βλάψει το σκύλο μας
  2. Ο σκύλος σας φοβάται τη θάλασσα; Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε
  3. Πώς να προστατέψεις τον σκύλο σου από τη ζέστη. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις
Ο Δημήτρης Κοτάκος (BCCSDip.DogBhv), είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων.
Διπλωματούχος του Βρετανικού Κολεγίου Κυνολογικών Σπουδών. Αποφοίτησε με έπαινο στην "Συμπεριφορά Σκύλων", Advanced Canine Behaviour Diploma.
Απόφοιτος της σχολής εκπαιδευτών σκύλων, Stardogs Trainers Academy.
Από το 2015 συμμετέχει στην Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης K9 SAR, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως Επιστημονικός Συνεργάτης.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Πρέπει να κάνω το σκύλο μου μπάνιο κάθε φορά που μπαίνει θάλασσα;
  • Πρέπει να κάνω το σκύλο μου μπάνιο κάθε φορά που μπαίνει θάλασσα;
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ