10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τις γάτες | γάτα , γενικές πληροφορίες | petsonly.gr
10:31
3/5

10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τις γάτες

Πόσο καλά πιστεύετε πως γνωρίζετε τις γάτες? Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να σας εκπλήξουν! Διαβάστε 10 από αυτά παρακάτω. 

Πόσο καλά πιστεύετε πως γνωρίζετε τις γάτες? Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να σας εκπλήξουν! Διαβάστε 10 από αυτά παρακάτω. 

1. Οι γάτες είναι οι υπναρούδες του ζωικού βασιλείου. Κοιμούνται περίπου 16 ώρες κάθε μέρα, δηλαδή σχεδόν τα 2/3 της ζωής τους. Αλλά και στο υπόλοιπο ένα τρίτο δεν κάνουν πολλά πράγματα. Το αφιερώνουν σχεδόν όλο στη σωματική τους περιποίηση. Ύπνος και ομορφιά, μόλις καταλάβατε γιατί είναι κούκλες.

2. Ο άνθρωπος έχει 206 οστά και περίπου 600 μυς στο σώμα του. Αλλά επειδή το μέγεθος δεν μετράει, η γάτα έχει σχεδόν 290 οστά και 517 μυς. Όσοι θέλουν να σπουδάσουν κτηνιατρική, μόλις μελαγχόλησαν.

3. Τα μουστάκια μιας γάτας είναι κάτι παραπάνω από τρίχες. Με αυτά προσανατολίζονται στο σκοτάδι και με αυτά εντοπίζουν τη λεία τους ή μικρά ανοίγματα. Το καλό είναι ότι, αν κάνει κάποιος το λάθος και τα κόψει έστω και λίγο, ξανά μεγαλώνουν.

4. Μην επιχειρείτε ποτέ, μα ποτέ, να σηκώσετε μια γάτα πιάνοντας τη από το δέρμα του σβέρκου της: μπορεί να της σπάσετε τον λαιμό. Μόνο οι γάτες που έχουν γεννήσει το κάνουν αυτό και μόνο με τα γατάκια τους.

5. Μην κάνετε αγώνα ταχύτητας με γάτα, θα χάσετε με μεγάλη διαφορά. Φτάνει τα 48 χλμ. την ώρα, όταν ο άνθρωπος φτάνει μέχρι τα 24-28.

6. Οι γάτες γεννιούνται ουσιαστικά κουφές και τυφλές. Ανοίγουν τα μάτια τους και αρχίζουν να βλέπουν εφτά μέρες μετά τη γέννησή τους, ενώ η ακοή τους αρχίζει να αναπτύσσεται στις περίπου δύο εβδομάδες. Το περπάτημα αρχίζει στις 20 μέρες. Τώρα ξέρετε πότε να αρχίστε τα «ψι ψι ψι».

7. Υποτίθεται ότι οι γάτες «ρορονίζουν» όταν είναι ευχαριστημένες. Ισχύει, αλλά ισχύουν κι άλλα πράγματα. «Ρορονίζουν» επίσης όταν είναι στρεσαρισμένες ή όταν πονάνε. Έρευνες έδειξαν ότι ο συγκεκριμένος ήχος που κάνουν, δρα θεραπευτικά για τις ίδιες, δηλαδή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι γάτες μπορούν να «γιατρεύονται» από μόνες τους.

8. Όταν περπατάνε, οι γάτες κινούν τα πόδια της μιας πλευράς μαζί και όχι σταυρωτά. Το ίδιο κάνουν μόνο οι καμήλες και οι καμηλοπαρδάλεις.

9. Στα μπροστινά τους πόδια οι γάτες έχουν πέντε δάκτυλα, στα πίσω τέσσερα. Αν πίσω έχουν περισσότερα, είναι πολυδάκτυλες. Όσο για το έξτρα «μαξιλαράκι» που έχουν λίγο πιο πάνω από την πατούσα τους, τους χρησιμεύει όταν πρέπει να σταματήσουν απότομα το τρέξιμο.

10. Οι γάτες απεχθάνονται τη μυρωδιά του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Οπότε, αν δεν θέλετε να πλησιάζουν σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού σας, απλώς ρίξτε λίγες σταγόνες. Επίσης, δεν αντιλαμβάνονται την αίσθηση του γλυκού. Αν προσπαθήσετε να δελεάσετε την ψιψίνα σας με σοκολατάκι και αυτή αδιαφορήσει, δεν φταίτε εσείς. Δοκιμάστε ξανά με μπακαλιάρο.

Πηγή: mycat.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ